Kycklingpaj
Denna paj rekommenderade min syster mig som hon brukar göra ;) Den var jättegod! Jag har skrivit upp den i min fina lilla receptbok och den kommer stå på menyn flera gånger!
För er som vill testa, här kommer receptet!
Pajbotten
2½ dl vetemjöl
75 gram smör
3/4 dl Kesella lätt
Fyllning
2 kycklingfiléer
1 halv purjolök
1 röd paprika
½ tsk salt
2 dl paprika/chili creme fraiche
3 ägg
1 dl riven ost
Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en pajform och nagga pajskalet med en gaffel. Ställ in i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingen i mindre bitar och strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med en stund. Låt svalna lite. Skär paprikan i bitar och blanda sedan ihop paprika, kyckling, purjolök, creme fraiche, ägg och hälften av osten. Förgrädda pajskalet 10 min. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35-40 min.
Lycka till!
P u s s.
Härmapa med bilden haha :P