Fikamys

Efter några timmar på Din Sko mötte jag upp Madeleine på stan för en fika. Vi kunde ha suttit i flera timmar, men istället bestämde vi oss för att ta en långpromenad. Jag har mått lite halvdåligt de senaste dagarna, men jag trotsade detta och gav mig ut ändå. Skönt efteråt men nu mår jag lite sisådär.. stackars mig, buhuuu! Man ska lyssna på kroppen, något jag är väldigt dålig på har jag märkt eftersom jag brukar ignorera det!

 
Den här varma chokladen och en bit chokladboll fick jag ner iaf ;-)

Det hände en rolig grej med ett par innan som skulle beställa en chokladboll då killen sa att han ville ha en negerboll. Tjejen rättade då till honom och sa chokladboll och han sa då igen att det heter negerboll. Alla som jobbade där hade invandrarbakrund så han i kassan höll med tjejen och han och killen började typ tjafsa om det. Till slut bad killen om ursäkt, vilket jag inte alls tycker att han behövde egentligen. I Sverige har vi alltid sagt negerboll och det är inget som helst rasistiskt med det, absolut inte! Bara för att jag säger negerboll någon gång så betyder det ju inte att jag är rasist! Sen kan jag hålla med om att chokladboll låter bättre.. men vad faan är det att tjafsa om? Det finns barn som svälter lixom...

Nu ska jag vila eller till och med krypa ner i sängen och sova!

Puss


Kommentarer
Postat av: Madeleine

Tack för idag, baby! Det var super myyys! :D

Haha söt du är med din lilla berättelse ;D Men det var kul med lite drama på fiket, haha..POOOSSSS

2010-11-03 @ 20:37:12
URL: http://helloheartbreak.blogg.se/
Postat av: Fia

I min bakbok står det NEGERBOLL!

Då skulle det ju inte få heta finskapinnar heller då...jävla trams!

2010-11-03 @ 20:37:59
URL: http://sofsan.blogg.se/
Postat av: Annelie

Fast samtidigt. Neger är ett skällsord och kommer alltid att vara det. Ursprunget av namnet på bollen är ju skällsordet och det är från början menat illa. Det betyder ju att man bör sluta använda det uttrycket precis som man borde sluta säga neger, vilket var vanligt att man sa om svarta människor förr i tiden, när de ansågs ha mindre värde, och av nutida rasister.Personligen tycker jag att den här strävan att som svensk få använda ordet negerboll gått alldeles för långt och att jämföra med finskapinnar eller vitlök är ju väldigt ointressant, då dessa ord inte innehåller skällsord.Så bara för att man inte menar illa så är det inte ok. T.ex. om jag kallar någon för hora eller fitta, men säger att det är okej för jag menade inget illa så är det inte ok.bara en tanke!

2010-11-03 @ 22:35:41
Postat av: Madeleine

Orka. Man säger vad fan man vill när man vill!

2010-11-03 @ 23:53:21
URL: http://helloheartbreak.blogg.se/
Postat av: Anonym

fast nae, att man skulle få säga "vad fan man vill när man vill" stämmer ju inte riktigt.välj dina ord lite bättre nästa gång!

2010-11-04 @ 10:37:48
Postat av: Madeleine

Haha som sagt, orka!

2010-11-04 @ 11:09:38
Postat av: Madeleine

Yes det stämmer ;) Haha i know.. vilka moralkärringar det finns alltså. Pinsamt!

Hoppas att du mår bättre idag, gummis! :)

POSSS

2010-11-04 @ 11:10:40
Postat av: Emelie Talvis

Åh, det där såg gott ut :)

2010-11-04 @ 19:29:41
URL: http://etalvis.blogg.se/
Postat av: Anonym

annelie: alla ord kan bli skällsord när de används "fel" och någon tar illa upp. handikappad blev ett skällsord så då skulle det heta funktionshindrad, nu är det fel eftersom ordet hinder har en negativ klang så nu ska det heta funktionsnedsättning. kanske kommer barnen om några år använda detta negativt och då ska vi byta igen!?potato potato, innebörden är i grunden densamma och vi kommer få hålla på och ändra ord i evigheter om man tar illa upp. jag är överviktig, kalla mig fet, mullig, kraftigt byggd - sanningen är densamma!

2010-11-05 @ 12:30:14
Postat av: Jennie

Mums, va GOTT asså!

Kan förstå att det missuppfattas! Jag ahr dock alltid sagt chokladboll.Tycker det låter godare också, hihi. Men jag jobbar på café också. Men har bara hört folk beställa "chokladboll" - hittils!

2010-11-06 @ 22:17:13
URL: http://www.misshart.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0